Indien u wilt meehelpen met AutoMaatje, dus vervoer verzorgen met uw eigen auto, dan kunt u bellen met 0182 717 006 of een mail sturen naar automaatje@vervoerspuntgouda.nl . U kunt uiteraard ook gebruik maken van het formulier helemaal onderaan deze webpagina. Wij maken dan graag een persoonlijke afspraak met u. Dank voor uw moeite!
Veel gestelde vragen door nieuwe vrijwilligers (en de antwoorden …)
Welke autoverzekering is minimaal verplicht?
De Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) is een wettelijk verplichte aansprakelijkheidsverzekering in ons land. De ANWB stelt een WA verzekering verplicht.
Daarnaast is een inzittendenverzekering verplicht. Deze extra kosten kunnen helaas niet vergoed worden (door ons, de gemeente of de ANWB).
Indien u vrijwilliger wordt bij AutoMaatje Gouda, krijgt u een brief van ons waarin u uw eigen verzekeringsmaatschappij om toestemming vraagt. Verreweg de meeste maatschappijen geven hiervoor toestemming.
Er zijn enkele maatschappijen namelijk geen toestemming geven voor AutoMaatje ritten. In dat geval adviseren wij u van deelname aan ANWB AutoMaatje af te zien.
Kan ik vragen om alleen niet-rokers te vervoeren?
Uiteraard kan dat. Het is immers vrijwilligerswerk en uw eigen auto.
Waarom doet AutoMaatje Gouda niet aan rolstoel vervoer?
Bij rolstoelvervoer gelden extra voorschriften, zowel voor de chauffeur, de auto als voor het vervoer zelf. Daaraan voldoende vrijwilligers bij AutoMaatje vrijwel nooit.
Moet ik de ontvangen vergoeding van € 0,35 cent per kilometer opgeven voor de belasting?
Nee.
Heb ik contact met mijn mede vrijwilligers ?
In beginsel niet. Maar wij organiseren periodiek een informeel overleg met elkaar, zodat de vrijwilligers met elkaar en met ons hun bevindingen, ervaringen, suggesties en vragen kunnen delen. Ook altijd gezellig …
Hoe ver reikt mijn zorgplicht?
Zover al wenselijk of nodig, zeker als het gaat om de kwetsbare medemens. Echter er zijn grenzen aan vrijwilligerswerk, het is bijvoorbeeld niet de bedoeling om thuiszorg taken uit te voeren, klusjes in huis uit te voeren of om bij gesprekken bij artsen te zijn.
Hoe komt de vergoeding tot stand?
De prijs wordt berekend op basis van het aantal kilometers van deur tot deur en van begin tot eind, dus vanaf uw eigen huisadres, naar de passagier en naar zijn/haar bestemming, de eventuele terugrit van de reiziger, tot en met de terugrit naar uw eigen huis.
Als ik meer passagiers vervoer, geldt de vergoeding van 35 cent/km dan per kilometer of ook per persoon?
De vergoeding van 0,35 cent geldt per kilometer, dus ook als u meer mensen tegelijk vervoert.
Wat als een klant mij op mijn eigen telefoonnummer belt om een afspraak te maken voor rit?
Dat is niet toegestaan. De bedoeling is echt om alle ritten via de Telefoon Centrale te laten lopen. Dan is er voor de Coördinatie ook overzicht van de gereden ritten. Verder kan indien nodig een reserve chauffeur worden ingezet. Bovenal geldt dan de verzekering.
Wat doe ik met fooien?
Uiteraard kunt u die zelf houden!
Geldigheid VOG
Voor alle vrijwilligers vragen wij een VOG aan. Stichting VervoersPuntGouda / AutoMaatje Gouda mag gebruik maken van de gratis VOG regeling.